Annonce

Annonce

Morten Bødskov på talerstolen i Folketinget i 2013

Morten Bødskov afviser indtil videre at ændre skattereglerne for landbrugsjord, hvor der opstilles solceller. Foto: Peter Leth/flickr/CC 2.0

Minister afviser skatteændring i solcellesag

Flere parter opfordrede i sidste uge skatteministeren til at ændre skattereglerne for solceller på lavbundsjord, men ministeren afviser.

Skatteminister Morten Bødskov (S) bakker ikke umiddelbart op om at ændre beskatningen på lavbundsjord, hvor der placeres solceller.

I en e-mail til AgriWatch skriver han følgende:

"Et indirekte tilskud til specifikke sektorer via lavere beskatning af landbrugsjord vil derimod ikke være hensigtsmæssigt, da jordejerne så ikke længere vil være tilskyndet til at anvende jorden efter bedste økonomiske anvendelse. Det vil i øvrigt også kunne indebære statsstøtte efter EU’s statsstøtteregler."

I sidste uge opfordrede både Landbrug & Fødevarer og energiselskabet Better Energy politikerne til at se på skattereglerne, fordi det giver et skattesmæk, hvis landmanden sætter solceller op på sin landbrugsjord, idet den så kategoriseres som industrijord med højere beskatning.

Det fik Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Venstre til at ville se nærmere på en ændring af skattereglerne for lavbundsjord med solceller, da de anser det som en fordel både for klimaet samt økonomien. På trods af ministerens afvisning mener de stadig, at der bør følges op på idéen.

Flere artikler fra samme sektion

EU kritiserer Danmark for manglende løsning på husdyrenes klimaaftryk og tabet af biodiversitet

Danmark er for uambitiøs med at få sænket klimaaftrykket fra sin husdyrproduktion, mener EU-Kommissionen. Til gengæld er der en smule ros for de økologiske målsætninger.

10-05-2022 6 minutter EU,   Klima,   Bæredygtighed,   Biodiversitet

Økologerne og helhedsperspektivet skal på dagsordenen i det nye veterinærforlig

POLITISK KLUMME: Med udgangen af 2022 udløber Veterinærforlig III, og det varer ikke længe, inden forhandlingerne om et nyt Veterinærforlig IV går i gang.

02-05-2022 5 minutter Klumme,   Politik,   Økologiregler

Hjælp forskerne med at kortlægge biodiversiteten i København

København deltager endnu en gang i den verdensomspændende City Nature Challenge, hvor frivillige går på jagt efter vilde dyr, planter og svampe, som har tilpasset sig livet i storbyen.

22-04-2022 3 minutter Biodiversitet